Tyrell Malacia maakt indruk in Manchester ondanks oefennederlaag tegen Atletico

30 juli 2022

Pro Shots / SIPA USA
tyrell-malacia-manchester-united

Tyrell Malacia kan met een goed gevoel terugkijken op de oefenwedstrijd met zijn nieuwe club Manchester United tegen Atletico. United verloor het oefenduel weliswaar met 1-0, maar Malacia had een basisplek en maakte daarmee indruk. Een United-watcher van de Manchester Evening News gaf de Nederlander zelfs het hoogste rapportcijfer bij The Reds.


Malacia werd door de clubwatcher van United beloond met een 8, het hoogste cijfer van alle spelers van de ploeg van Erik ten Hag. Hij speelde ook de hele wedstrijd, mede omdat concurrent Luke Shaw nog niet fit was. Daarmee is de kans groot dat Malacia volgende week in de basis zal starten in het 1e competitieduel van United tegen Brighton & Hove Albion.

Oud-Ajacieden
Ten Hag liet oud-Ajacied en aanwinst Christian Eriksen invallen, samen met een andere oud-Ajacied, Donny van de Beek. Beiden kregen zo'n 20 minuten speeltijd in het oefenduel. Nog een andere oud-Ajacied, Lisandro Martinez, kwam nog niet in actie. Ten Hag liet wel weten dat hij in het volgende oefenduel speeltijd zal krijgen.