Winnend AC Milan volgt Napoli dat Hateboer en De Roon verslaat

AFP

Trevor Wagener • 01:09, 28-08-2017 / Laatste Update: 18:43, 08-01-2024

AC Milan en Napoli hebben hun goede seizoensstart van vorige week een goed vervolg gegeven. AC Milan won met 2-1 van Cagliari, Napoli thuis met 3-1 van Atalanta Bergamo. Ze zijn daarmee 2 van de 5 ploegen die na 2 duels op 6 punten staan.

AC Milan kwam via de 19-jarige spits Patrick Cutrone op voorsprong tegen Cagliari, maar Joao Pedro trok de stand 10 minuten na rust gelijk in San Siro. De 23-jarige Spanjaard Suso maakte 20 minuten voor tijd de winnende 2-1 namens Milan, dat zich deze zomer flink versterkte en weer serieus wil gaan meedoen om de titel.

Eredivisieboys

Napoli kwam na een kwartier op achterstand tegen Atalanta Bergamo, waar Hans Hateboer en de Duitser Robin Gosens (ex-Heracles) een basisplek hadden. Marten de Roon viel halverwege de wedstrijd in. Via goals van Piotr Zielinski, Dries Mertens en Marko Rog won Napoli alsnog met 3-1.

Ook Juventus, Internazionale en Sampdoria staan na 2 duels op 6 punten. Sampdoria won op bezoek bij Fiorentina knap met 1-2. Lazio won met dezelfde cijfers in de uitwedstrijd bij Chievo Verona. Stefan de Vrij deed de hele wedstrijd mee. Sergej Milinkovic-Savic maakte kort voor tijd de winnende goal voor Lazio.

Bram Nuytinck maakte zijn 1e treffer voor zijn nieuwe club Udinese, dat met 3-2 verloor bij Serie A-debutant SPAL 2013. Luca Rizzo maakte in blessuretijd de winnende goal, nadat eerder Marco Borriello en Manuel Lazzari al hadden gescoord voor de promovendus.