Luis Enrique geeft duidelijkheid: Busquets en Llorente gaan GEWOON naar het EK

10 juni 2021

Getty Images
Sergio Busquets-Spanje

Spanje kan opgelucht ademhalen. Sergio Busquets en Diego Llorente gaan naar het EK, ondanks dat ze onlangs een positieve coronatest hebben gehad. Bondscoach Luis Enrique gaf donderdag op een persconferentie duidelijkheid. "We gaan gewoon op Sergio wachten. Hij staat op onze spelerslijst."


In Spanje gaat het de laatste dagen nergens anders over. Het coronavirus zou weleens een grote aanslag kunnen plegen op de staat van de Spaanse selectie. Busquets en Llorente testten allebei positief maar hadden nauwelijks contact met elkaar. Gevreesd werd voor een grote uitbraak en er werd zelfs een schaduwselectie opgesteld.

Iedereen test negatief
Donderdag zag de wereld er een stuk beter uit voor de manschappen van Enrique. Iedereen testte negatief en iedereen is inmiddels gevaccineerd. Dat laatste was nog een heikel punt. Sommigen vonden het belachelijk dat de Spaanse voetballers opeens voorrang kregen. Anderen wezen naar de olympische Spaanse sporters die ook een speciale behandeling krijgen.

Polen
"Als alles goed gaat is onze aanvoerder Sergio er tegen Polen weer bij. Geen enkele reden om hem niet mee te nemen dus. Of er nu 23 of 24 man in mijn selectie zitten, het maakt mij niet uit." Het geluk bij een ongeluk is dat Busquets asymptomatisch is en geen klachten heeft. Als hij nog een keer negatief test kan hij gewoon weer aansluiten bij de groepstraining.

Llorente
Dit geldt ook voor Llorente. De verdediger van Spanje lijkt zelfs een vals-positieve test te hebben gehad. Alle testen daarna waren negatief en als dat zo blijft mag hij vrijdag alweer trainen. "Het ziet er allemaal goed uit. Veel kan veranderen in een dag."

Zweden
Spanje begint het EK maandag met de wedstrijd tegen Zweden. Ondanks al het gehannes lijkt erop dat de originele selectie van Enrique gewoon aanwezig zal zijn dan. Zweden daarentegen lijkt wel pech te hebben. Met Dejan Kulusevski (Juventus) en Mattias Svanberg (Bologna) zijn er 2 coronagevallen momenteel.