Dit zijn de 11 beste buitenlanders in de Eredivisie
i

Orange Pictures

Dit zijn de 11 beste buitenlanders in de Eredivisie

Brian Vesseur • 17:07, 24-11-2019 / Laatste Update: 08:58, 15-01-2024

De beste buitenlanders in de Eredivisie komen vooral uit Zuid-Amerika. Dat is een conclusie die we kunnen trekken na wat speurwerk op Transfermarkt.nl. We hebben een opstelling gemaakt met de beste buitenlanders in de Eredivisie en 6 uit die opstelling komen uit (Zuid-)Amerika.

LEES OOK: Dit zijn de 11 duurste Nederlanders in de Eredivisie

'Zuid' hebben we tussen haakjes gezet, omdat Mexico eigenlijk Midden-Amerika is. Dat land levert 2 spelers af aan het elftal. Verder vinden we 4 Europeanen en 1 Afrikaan in het lijstje. Jongens als Hakim Ziyech, Sergiño Dest en Noussair Mazraoui staan hier niet in: zij hebben de Nederlandse nationaliteit.

Verdediging

Het doel wordt verdedigd door André Onana (35 miljoen). De Kameroener heeft 3 Ajacieden voor zich en 1 speler van AZ. Jonas Svensson (4,5 miljoen) staat rechtsback, met naast hem Edson Alvarez (13 miljoen), Lisandro Martinez (11 miljoen) en Nico Tagliafico (28 miljoen). Alvarez staat centraal achterin omdat Transfermarkt dat als zijn normale positie beschouwt.

Middenveld

Een PSV-middenveld! De enige spelers die PSV aflevert aan het elftal zijn Erick Gutierrez (6,5 miljoen) en Gaston Pereiro (12 miljoen). De 3e middenvelder is wederom een Ajacied: Razvan Marin (13,5 miljoen).

Aanval

De duurste van dit elftal is rechtsbuiten David Neres (45 miljoen). Dusan Tadic (25 miljoen) staat op de linkerkant, Nicolai Jörgensen (7,5 miljoen) is de spits. De Deen is de eerste en enige Feyenoorder in het lijstje.