32 en nog ambities als prof? Spaanse vrachtwagenchauffeur tekent contract bij Getafe

admin • 11:19, 17-07-2019 / Laatste Update: 13:48, 12-12-2023

Wat een 'legend' is Enric Gallego! De 32-jarige Spanjaard tekende dinsdag zijn 1e profcontract voor het Catalaanse Getafe. Nog nooit was hij dichtbij de profvoetballerij. Wel was hij vrachtwagenchauffeur en airco-installateur en fietsverhuurder in en rondom Barcelona. De fans smullen van zijn verhaal.

En terecht! Gallego is altijd blijven dromen van die kans bij de profs, maar voetbalde in 2018 nog steeds bij de amateurclub Cornella. Daar wist hij in 98 matches 46 keer te scoren. Geen slechte stats voor een toen nog 30-jarige spits en dat viel semi-profclub Extremadura ook op.

Die kochten hem namelijk en in een jaar tijd leidde Gallego zijn ploeg met 25 doelpunten naar promotie naar de Segunda División. In zijn eerste 4 maanden in 'La Liga 2', prikte hij nogmaals 15 keer en toen sloeg Huesca toe. Zijn eerste profcontract was een feit na een transfersom van 2 miljoen euro, maar voor Gallego was het nog niet klaar.

Ook bij Huesca vlamde hij namelijk de pan uit en dus verdiende hij een transfer naar het grote Getafe. In anderhalf jaar tijd veranderde veranderde het leven van Gallego van truckchauffeur naar profvoetballer bij een club die Europa League speelt. Wat een verhaal!

Kans aangrijpen!

''Veel spelers hebben op een hoog niveau gespeeld in verschillende jeugdteams, maar hebben hun potentieel uiteindelijk nooit waar kunnen maken'', aldus Gallego. ''Ik heb altijd op dezelfde manier getraind, heb altijd op het derde en vierde niveau van Spanje gevoetbald, totdat ik plots een kans kreeg die ik met beide handen aangreep.''