Deze 7 wedstrijden staan vanavond op de Nations League-kalender
i

Pro Shots

Deze 7 wedstrijden staan vanavond op de Nations League-kalender

admin • 15:52, 15-10-2018 / Laatste Update: 17:55, 13-12-2023

Maandagavond: Nations League-avond! Op de planning uit de 4 divisies staan er weer een aantal wedstrijdjes op de planning. Topaffiche: Spanje - Engeland. De vorige editie werd nog met 1-2 gewonnen door de Spanjaarden. Wat zal er gebeuren Estadio Benito Villamarín? Hieronder nog een overzichtje van alle 7 Nations League-potten.

IJsland - Zwitserland

Het gaat flink achteruit met IJsland. De verrassing van het EK 2016 staat namelijk laatste in groep 2 van League A, en hard. De 1e wedstrijd van de Nations League werd maar liefst met 6-0 verloren tegen de tegenstander van vanavond. Daarna verloor de ploeg van de Zweedse bondscoach Erik Hamrén met 0-3 van België.

Zwitserland won dus de eerste wedstrijd glansrijk, maar moest daarna wel hun meerdere erkennen aan de Rode Duivels. Uit werd namelijk met 2-1 verloren door 2 doelpunten van Romelu Lukaku. In stadion Laugardalsvöllur gaat er dus gestreden worden om revanche of om een definitieve laatste plek voor de IJslanders.

Spanje - Engeland

Een heerlijke wedstrijd wordt er gespeeld in Sevilla. Spanje staat ruimschoots aan kop in de groep. Beide wedstrijden werden gewonnen, tegen Engeland dus met 1-2 en daarna sloopte de Spanjaarden WK-finalist Kroatië met 6-0.

Engeland hield dus geen punten over aan de wedstrijd op Wembley en uit bij de Kroaten moest het genoegen nemen met een 0-0 gelijkspelletje. The Three Lions moeten dus top zijn om de ploeg van Luis Enrique te verslaan.

Bosnië-Herzegovina - Noord-Ierland

Een interessante wedstrijd in groep 3 van divisie B. Bosnië-Herzegovina staat ruimschoots bovenaan in een groep met Oostenrijk en Noord-Ierland. Ze wonnen met 1-2 de 1e wedstrijd op de Noord-Ieren, ondanks dat ze veel minder waren. Tegen de Oostenrijkers was precies hetzelfde geval, toch wonnen ze nipt met 1-0 in eigen huis.

3 dagen geleden verloor Noord-Ierland met 1-0 van Oostenrijk door een doelpunt van Marko Arnautovic. De ploeg van Michael O'Neill kon dan wel lekker meevoetballen, maar het resultaat bleef uit. Vanavond dus een herkansing voor hen in het Grbavica Stadion.

Overige wedstrijden:

Estland - Hongarije en Finland - Griekenland (League C, groep 2)

Wit-Rusland - Moldavië en Luxemburg - San Marino (League D, groep 2)