Achilles'29 en KNVB zoeken toenadering tot elkaar
i

ANP

Achilles'29 en KNVB zoeken toenadering tot elkaar

Robert Hüsken • 19:49, 09-05-2017 / Laatste Update: 13:11, 08-01-2024

Het overleg tussen Achilles’29 en de KNVB krijgt een vervolg. Dinsdag was het eerste gesprek. De Groesbeekse club dreigde afgelopen maand de voetbalbond voor de rechter te slepen. De intentie van beide partijen is om de verhoudingen te herstellen en een oplossing te zoeken voor het conflict. Dat schrijft dagblad de Gelderlander.

Secretaris Elrie Bakker-Derks van Achilles’29 bevestigde dinsdag na het twee uur durende gesprek op sportpark De Heikant dat de eerstedivisieclub en de KNVB de zakelijke verhouding willen herstellen en er met elkaar willen uitkomen. Mark Boetekees, bestuurssecretaris betaald voetbal van de KNVB: ,,Het was een goed en open gesprek. Verder communiceer ik niet met de media”, zei ze tegen de regionale krant.

Diverse zaken

Wanneer de degradant uit de eerste divisie en de voetbalbond weer in gesprek gaan, is nog niet bekend. Volgens Bakker-Derks was het een constructief onderhoud. ,,We hebben diverse zaken besproken. Beide partijen hebben daarin hun onbegrip en onduidelijkheid kunnen uiten. Inhoudelijk kan ik er verder niet veel over kwijt. Dat hebben we samen zo afgesproken”, zei de secretaris van Achilles.

Conflictsituatie

Het gesprek ging over de conflictsituatie waarin de voetbalbond en de Groesbeekse club met elkaar verkeren. Beide partijen waren bij de stap van Achilles naar het profvoetbal in de zomer van 2013 nog bondgenoten, maar staan na meerdere conflicten lijnrecht tegenover elkaar.

Achilles liet een maand zelfs geleden weten de KNVB voor de rechter te willen slepen. De clubleiding wil antwoord op de vraag waarom de club na drie pilotjaren nog niet over een proflicentie beschikt. Bovendien was de geldboete van 72.000 euro die de club kreeg omdat de financiële stukken over de eerste seizoenshelft van 2015/2016 incompleet waren tegen het zere been van Achilles.