'Achterblijvers' van harde kern Ajax verhuizen na de winter naar sfeervak

'Achterblijvers' van harde kern Ajax verhuizen na de winter naar sfeervak

Martijn Baars • 17:43, 21-12-2016 / Laatste Update: 05:32, 07-01-2024

Het grootste gedeelte van de Ajacieden uit het voormalige Vak 410 kunnen na de winterstop eindelijk verhuizen naar het nieuwe sfeervak op de zuidelijke tribune.

Ajax is samen met de Arena begonnen met de werkzaamheden om de eerste ring Zuid uit te breiden. Daarbij wordt de gracht tussen de tribune en het veld versmald om er zo 1 groot sfeervak van te maken.

Achterblijvers

Dit vak moet plek bieden aan de harde kern van fanatieke supporters uit het voormalige Vak 410. Zo'n 500 Ajacieden zijn al verplaatst, maar voor ongeveer 170 fans was er niet direct plek. Zij bleven achter in de voormalige 'sfeervakken' 424 en 425. Dat zorgde voor problemen, omdat die dit seizoen bedoeld zijn voor ouders en kinderen.

Vechtpartij

De regels die in dit nieuwe familievak gelden, zoals het verbod op staan, roken of schelden, vielen niet in goede aarde bij de achtergebleven supporters. Dit zorgde voor onrust en zelfs een vechtpartij tijdens de wedstrijd tegen Willem II, waar verschillende kinderen getuigen van waren.

Geen plek

De meeste van de verplaatste supporters hebben inmiddels een mail ontvangen waarin ze aan kunnen geven of ze in deze vakken willen blijven zitten, of verhuizen naar de zuidkant. Afhankelijk van hoeveel Ajacieden kiezen voor een verplaatsing, wordt duidelijk of alle oud-410'ers de mogelijkheid krijgen om te verhuizen van de lange zijde.

Volgens Ajax is er een kans dat niet alle fanatieke Ajacieden nu al in aanmerking komen voor een verhuizing. Voor hen moet komende zomer alsnog plek gemaakt worden.