ADO wint easy van Fortuna Sittard
i

Pro Shots

ADO wint easy van Fortuna Sittard

admin • 00:04, 25-08-2018 / Laatste Update: 07:28, 07-01-2024

Tom Beugelsdijk staat bekend als onverzettelijke, grote en sterke verdediger, maar vrijdag hielp hij ADO met een technisch hoogstandje op weg naar de eerste overwinning van het seizoen. Tegen Fortuna werd het in Den Haag 3-1.

Tom Beugelsdijk zal in Den Haag voorlopig als 'De Zeehond' door het leven gaan, nadat de verdediger de bal vrijdag met zijn hoofd 3 keer hooghield. Dat was nog tot daaraantoe, maar vervolgens gaf hij de assist van zijn leven door Melvyn Lorenzen met een lange trap op weg naar de 1-0 te sturen.

Vertrouwen

Het memorabele doelpunt zorgde zichtbaar voor vertrouwen bij de ploeg van trainer Fons Groenendijk. Voor Beugelsdijk in het bijzonder. Vorige week was hij nog de schlemiel nadat hij door een licht duwtje al vroeg een strafschop veroorzaakte tegen Heracles. De VAR kon de beslissing niet terugdraaien. Vrijdag zullen ze in Zeist ongetwijfeld ook de beelden van Beugelsdijk hebben teruggekeken, maar dan vanwege zijn geslaagde zeehondimitatie.

El Khayati de grote ster

ADO kwam voor het eerst dit seizoen op voorsprong. Na nederlagen tegen FC Emmen en Heracles bungelde de nummer 7 van het afgelopen eredivisieseizoen zelfs onderin. Nu was nieuwkomer Fortuna geen partij, er was nog geen uur gespeeld of het stond al 3-0. Aanvallende middenvelder Nasser el Khayati scoorde nog 2 keer.

Toch was Beugelsdijk de meest besproken man. Omdat hij na een flinke beuk alweer zijn derde gele kaart van deze competitie kreeg, maar vooral door de manier waarop hij ADO op weg hielp naar een makkelijke avond. De late 3-1 van Lisandro Semedo bracht daar geen verandering in.