ADO wint zonder geweldig te spelen van Panathinaikos

Angelo Blankespoor

admin • 00:27, 29-07-2018 / Laatste Update: 03:22, 07-01-2024

In de 1e oefenwedstrijd in eigen stadion sprankelde ADO Den Haag niet, maar boekte het wel de 2e zege deze week. De Hagenaars wonnen na een eerdere zege op Athletic Bilbao (3-2) met 3-1 van Panathinaikos.

Na matig verdedigen van ADO maakte Ilias Chatzitheodoridis al na 3 minuten de openingstreffer voor de Griekse nummer 11 van afgelopen seizoen. ADO had het in het begin moeilijk met Panathinaikos en loste via Sheraldo Becker pas na ruim 20 minuten het eerste schot op doel.

ADO voor rust op voorsprong

Een paar minuten later flitste de buitenspeler langs zijn tegenstander en zag zijn voorzet worden binnengeschoten door John Goossens. Elson Hooi zette de Hagenaars nog voor rust op voorsprong na opnieuw een actie van Becker.

Rommeliger

Na de onderbreking werd het duel rommeliger en hadden beide ploegen moeite met het vinden van openingen. De voor Hooi ingevallen Melvyn Lorenzen schoot op de benen van doelman Kostas Kotsaris. Invaller Yuning Zhang maakte vlak voor tijd de 3e treffer voor de thuisploeg.

Malone en Kuipers

ADO moest het tegen de Grieken nog doen zonder de buiten de selectie gelaten Dion Malone, die ’s middags in het stadion een training afwerkte met de van een blessure herstellende Aaron Meijers. Shaquille Pinas verving Bas Kuipers als linksback, die na zijn rode kaart in het vorige oefenduel met Athletic Bilbao (3-2 winst) was geschorst.