Ahh! Degradatie een feit voor 'vliegrampclub' Chapecoense: 'We komen sterker terug'
i

BSR

Ahh! Degradatie een feit voor 'vliegrampclub' Chapecoense: 'We komen sterker terug'

Sjors Tanis • 09:26, 28-11-2019 / Laatste Update: 19:35, 04-01-2024

De Braziliaanse voetbalclub Chapecoense, van wie 3 jaar geleden vrijwel de voltallige selectie om het leven kwam door een vliegramp, moet dit seizoen sportief leed verwerken. 'Chape' zal na 6 jaren in de hoogste profdivisie degraderen.

De club won slechts 6 wedstrijden in de afgelopen voetbaljaargang en met nog 3 wedstrijden te gaan is een aftocht naar de 2e divisie niet meer af te wenden.

Vliegramp

De club was 3 jaar geleden wereldnieuws toen het vliegtuig met daarin de selectie van Chapecoense neerstortte boven Colombia. Het toestel was op weg naar Medellin voor de finale van de Copa Sudamericana. Slechts 3 voetballers overleefden de crash. Met hulp vanuit de hele wereld werd de selectie opnieuw opgebouwd en Chapecoense slaagde er ondanks de ramp wonderwel in zich te handhaven in de hoogste divisie. De thuisnederlaag tegen Botafogo (0-1) afgelopen woensdag betekende zekere degradatie. ,,Excuses aan de fans. Zij zijn heel speciaal, moedigen ons altijd aan, ook in zware tijden", zei coach Marquinhos Santos. ,,We gaan weer opbouwen en komen sterker terug, dat beloof ik."