Ajax door 6 treffers Milik fluitend langs JOS

admin • 22:36, 24-09-2014 / Laatste Update: 07:49, 13-12-2023

AMSTERDAM - Ajax heeft woensdagavond in het Olympisch Stadion fluitend de 3de ronde bereikt van het KNVB-bekertoernooi. De landskampioen was met 9-0 veel te sterk voor de amateurs van stadgenoot JOS Watergraafsmeer. De Pool Arkadiusz Milik blonk uit in de Amsterdamse derby. Hij scoorde 6 keer en was bij de 3 andere treffers betrokken.

Het was een wedstrijd vol Amsterdamse nostalgie en sentiment in het Olympisch Stadion. Het vroegere J.O.S. was ooit buurtgenoot van Ajax in de Watergraafsmeer. De legendarische coach Rinus Michels begon in de beginjaren '60 zijn trainersloopbaan bij de Amsterdamse amateurclub. In 1959 speelden beide clubs ook al tegen elkaar in het KNVB-bekertoernooi. Ajax zegevierde destijds met 8-3.

Debutanten

Bij Ajax kregen nogal wat spelers rust na de klassieker zondag tegen Feyenoord in de Kuip (0-1). Alleen Ricardo van Rhijn, Davy Klaassen en Lucas Andersen hadden opnieuw een basisplaats. Doelman Diederik Boer en aanvaller Queensy Menig, die na de rust inviel voor Klaassen, maakten hun officiële debuut bij Ajax.

Menig nam het 6de doelpunt van Ajax voor zijn rekening. Ook Ricardo Kishna en Lucas Andersen kwamen tot scoren.

Suarez

Milik dacht na afloop dat hij 5 treffers had gemaakt. ,,Waren het er 6? Oh, sorry'', sprak hij bij FOX Sports met een glimlach. ,,Het is de 1ste keer als profvoetballer dat ik zo vaak scoor in een wedstrijd. Een prachtige dag voor mij natuurlijk. Ik ben heel gelukkig en hoop op deze manier door te gaan bij Ajax.''

Luis Suárez was in 2009 de laatste profvoetballer die in een KNVB-bekerduel, ook namens Ajax, 6 keer scoorde. ,,Ja, dat is een goede voetballer'', gaf Milik volmondig toe. ,,Ik ga me natuurlijk niet met hem vergelijken. Ik moet nog veel leren, veel wedstrijden spelen en veel doelpunten maken.''