Ajax en PSV wachten zware loting in Europa League

Ajax en PSV wachten zware loting in Europa League

Harry Nijland • 13:47, 11-12-2014 / Laatste Update: 12:24, 13-12-2023

Ajax en PSV zitten tussen de ongeplaatste clubs bij de loting voor de volgende ronde in de Europa League. Feyenoord kan zich met een overwinning vanavond bij de geplaatste clubs scharen.

Alle poulewinnaars van de Europa League komen namelijk in pot 1 terecht, die aangevuld wordt met de 4 beste nummers 3 uit de Champions League.  Hoewel de Rotterdammers al geplaatst zijn voor de volgende ronde, staat er dus nog voldoende op het spel bij de laatste groepswedstrijd van Feyenoord tegen uitgeschakelde Standard Luik. Behalve een gunstigere loting, levert het de club ook nog zo'n twee ton aan extra inkomsten op. En dan is er natuurlijk nog de UEFA-coëfficiëntenlijst waar Nederland de punten hard nodig heeft.

Pot 2

Wat dat betreft is een goed resultaat van PSV ook bijzonder welkom vanavond in de thuiswedstrijd tegen Dinamo Moskou. De Eindhovenaren weten in ieder geval al zeker dat ze in pot 2 zitten bij de loting voor de volgende ronde. Datzelfde geldt voor Ajax, dat ondanks de 4-0 overwinning op Apoel Nicosia niet tot de vier beste instromers vanuit de Champions League hoort.

Sterke tegenstander

Dat betekent dat Ajax en PSV waarschijnlijk een sterke tegenstander kunnen verwachten bij de strijd tussen de laatste 32 clubs in de Europa League. Zo behoren Red Bull Salzburg, Internazionale, Olympiakos tot de mogelijke opponenten. En ook clubs als Tottenham Hotspur en Borussia Mönchengladbach zullen zich hoogstwaarschijnlijk bij dit rijtje voegen.

Feyenoord kan zichzelf dus een goede dienst bewijzen met een overwinning. Al geeft groepswinst geen garantie op een gunstige loting. Zo staan onder meer Liverpool, AS Roma en Anderlecht tussen de ongeplaatste clubs. De loting voor de Europa League vindt maandag 15 december plaats om 13:00 uur.

Overzicht van clubs die zeker zijn van pot 1:

RB Salzburg

Dinamo Moskou

Internazionale

Everton

Dynamo Kiev

Fiorentina

Olympiakos

Sporting Portugal

FC Zenit

Atletico de Bilbao

Overzicht van clubs die zeker zijn van pot 2:

PSV

Ajax

Liverpool

AS Roma

Anderlecht

Celtic