Ajax fans zijn boos en dreigen met demonstratie in Den Haag
i

anp

Ajax fans zijn boos en dreigen met demonstratie in Den Haag

Trevor Wagener • 20:38, 11-09-2017 / Laatste Update: 20:12, 05-01-2024

Ajax-supporters zijn aanstaande zondag, op de dag van de uitwedstrijd bij ADO, van plan te gaan demonstreren bij het Haagse stadhuis.

Zij zijn woedend dat ze volgende week woensdag niet bij het bekerduel van hun club tegen Scheveningen mogen zijn. Ze hebben de gemeente Den Haag al ingelicht over hun plannen.

Verhuizing, gordijnen dicht

Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag bepaalde vrijdag dat het duel niet op het sportpark van de amateurclub gespeeld kan worden. Dat betekende: uitwijken naar het stadion van ADO Den Haag. Supporters van Ajax zijn daar alleen helemaal niet welkom, omdat op hetzelfde moment ADO-fans vanaf het stadion met een veel bussen afreizen naar Rotterdam voor hun bekerwedstrijd tegen Feyenoord.

Doel bereiken

Ajax-fans willen met de demonstratie bereiken dat ze alsnog bij de bekerwedstrijd kunnen zijn, in het stadion van ADO of dan maar ergens anders. De Amsterdammers spelen op dezelfde dag van de demonstratie een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Daar zijn de supporters van de club uit Amsterdam ook niet welkom.

Verleden

ADO en Ajax spelen al jaren onderlinge duels zonder fans van de bezoekende club. Die maatregel kwam in het leven nadat hooligans van Ajax in 2006 een honk van ADO fans gewelddadig binnenvielen, waarna er de ongezonde rivaliteit onderling als nooit tevoren loeide.