Ajax gaat voor derde groepswinst ooit in Champions League
i

BSR Agency

Ajax gaat voor derde groepswinst ooit in Champions League

Trevor Wagener • 08:40, 09-12-2019 / Laatste Update: 01:21, 06-01-2024

Voetbalclub Ajax kan voor de 3e keer een poule van de Champions League winnend afsluiten. De club presteerde dat ook in 1994 en 1995, de welbekende topjaren van de Amsterdammers in Europa.

In beide seizoenen bereikte de huidige koploper van de eredivisie ook de finale van de koningsklasse van het Europese clubvoetbal. Ajax wint de poule als het dinsdag Valencia verslaat. Het elftal van trainer Erik ten Hag plaatst zich ook voor de 8ste finales als het gelijkspeelt tegen de Spaanse club.

Ajax kan zelfs nog in de Champions League overwinteren als het verliest van Valencia, maar dan mag Chelsea niet van Lille OSC winnen. Ajax eindigt minimaal als 3e in de poule. Die positie geeft na de winterstop recht op deelname aan de Europa League.

Topjaar

De club slaagde er vorig seizoen voor het eerst in 13 jaar in om te overwinteren in de Champions League. De club schakelde vervolgens Real Madrid en Juventus uit en werd in blessuretijd van het beslissende duel tegen Tottenham Hotspur in de halve finale uitgeschakeld.