Ajax kan ook financiële tik uitdelen aan United-spelers
i

Pro Shots

Ajax kan ook financiële tik uitdelen aan United-spelers

admin • 13:36, 16-05-2017 / Laatste Update: 16:14, 08-01-2024

De spelers van Manchester United kunnen 44,6 miljoen euro (38 miljoen pond) aan bonussen mislopen als ze op 24 mei de Europa League-finale van Ajax verliezen. Dat meldt de Britse krant The Sun.

De sterren van de Engelse grootmacht hebben bijna allemaal een clausule in hun contract waarbij ze een flinke bonus mogen verwachten bij deelname aan de Champions League. Als Manchester volgende week verliest van Ajax lopen ze deelname aan het miljoenenbal opnieuw mis.

Miljoenen innen

Bijna iedere speler in het team van José Mourinho kan bij winst een loonsverhoging van zo’n 25 procent verwachten ten opzichte van dit jaar waarin United geen Champions League speelde. Alleen Timothy Fosu-Mensah en Axel Tuanezbe zijn uitgesloten van deze clausule. Ook mogen de spelers een gezamenlijke bonus van ongeveer 1,2 miljoen euro (1 miljoen pond) verdelen als het miljoenenbal gehaald wordt.

Sponsors

Het mislopen van de Champions League zou ook gevolgen hebben voor het sponsorcontract van de club met Adidas. Als United meerdere seizoenen op rij niet deelneemt aan het belangrijkste Europese toernooi, hoeft het kledingmerk maar 70 procent van de jaarlijks overeengekomen 82 miljoen euro (75 miljoen pond) over te maken.