Ajax sluit trainingskamp in De Lutte af met gelijkspel tegen Aalborg (video)

BSR/SOCCRATES

admin • 16:01, 29-06-2019 / Laatste Update: 01:22, 08-01-2024

Ajax heeft zaterdagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen het Deense Aalborg BK. Het oefenduel betekende een afsluiting van het trainingskamp van de Amsterdammers in De Lutte.

Ajax, nog zonder de internationals en aanwinsten als Quincey Promes en Razvan Marin, beleefde een moeizame middag. Aalborg was fel en dat resulteerde in een 1-0 ruststand in het voordeel van de Denen. Tom van Weert (ex-FC Groningen, FC Den Bosch en Excelsior) was de maker van het doelpunt. De Nederlander had zijn treffer kunnen verdubbelen, maar hij miste vanaf 11 meter de kans op 2-0 - zijn penalty ging hoog over.

In de 2 helft kwam Ajax iets beter in de wedstrijd. De gelijkmaker viel bovendien snel. Het was Danilo Pereira die in de 49e minuut de 1-1 op het bord zette. Daarna werd er door beide partijen niet meer gescoord.