'Ajax wil bij afhaken Eto'o gaan voor QPR-spits Remy'

'Ajax wil bij afhaken Eto'o gaan voor QPR-spits Remy'

admin • 12:31, 20-08-2014 / Laatste Update: 15:44, 13-12-2023

AMSTERDAM - Ajax heeft Samuel Eto'o een ultimatum gesteld. De 33-jarige Kameroener moet voor 18.00 uur woensdagavond beslissen of hij voor de Amsterdamse club wil voetballen, anders gaat Ajax op zoek naar alternatieven. Volgens het doorgaans redelijk betrouwbare Ajax1.nl is een van de opties Loïc Remy. De Amsterdammers willen de Fransman voor een jaar huren.

De spits komt momenteel uit voor het Engelse QPR in de Premier League. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan Newcastle United, waar hij 14 keer scoorde in 26 wedstrijden. De 27-jarige Fransman zou weg willen uit Londen en ervaring op willen doen in de Champions League. Maar Ajax heeft wel flinke concurrentie om de aanvaller. Onder anderen Arsenal en Liverpool, die ook achter de handtekening van Eto'o aanzitten, hebben hun interesse in Remy geuit. Mogelijk speelt Kolbeinn Sigthorsson nog een rol in de transfer van Remy. QPR heeft al meerdere malen aangegeven interesse te hebben in de IJslandse spits van Ajax. Mogelijk bewandelt Sigthorsson bij de huur van Remy de omgekeerde weg.

Kuranyi, Forlán en Pizarro andere opties

Mocht ook de transfer van Remy spaak lopen, dan heeft Ajax naar verluidt nog 3 spelers op de lijst staan. Op internet gaan de wildste geruchten, maar de namen van Kevin Kuranyi (32), Diego Forlán (35) en Claudio Pizarro (36) worden het meeste genoemd. Wat daarvan waar is, is onduidelijk, maar de naam van Remy lijkt het meest betrouwbaar.