Almere City neemt strafschoppen beter dan ADO

00:58, 24-09-2014 / Laatste Update: 11:29, 13-12-2023

ALMERE - Voor ADO Den Haag zit het bekertoernooi erop. De eredivisieclub was dinsdagavond uit bij Almere City uiterst onzeker van 11 meter. In de strafschoppenserie, nodig geworden nadat ook de verlenging geen beslissing had opgeleverd (2-2), schoten alleen Vincent Janssen en Jason Oost namens de thuisclub raak.

Na de reguliere speeltijd gaf het scorebord 1-1 aan. Timothy Derijck maakte dat al niet meer mee. Hij werd in de 70e minuut uit het veld gestuurd wegens het vasthouden van een doorgebroken speler.

De Haagse ploeg kwam vlak voor rust door Mike van Duinen nog wel op voorsprong. Halverwege de tweede helft herstelde Janssen het evenwicht. In de extra tijd scoorde hij nogmaals. De gastheren wilden de intocht in de derde ronde al gaan vieren toen Sander Keller in de fout ging. Hij kreeg rood voor zijn overtreding, ADO een strafschop. Thomas Kristensen benutte die.

De Deen mocht vervolgens ook de eerste penalty in de reeks van vijf nemen. Hij knalde, nadat Janssen doelman Robert Zwinkels andermaal had verslagen, keihard tegen de lat. Aaron Meijers (recht op keeper af), Gianni Zuiverloon (gestopt) en Dion Malone (over) faalden vervolgens eveneens namens ADO.