Almere legt Tottenham-speler voor 2 jaar vast
i

BSR

Almere legt Tottenham-speler voor 2 jaar vast

admin • 21:00, 29-07-2019 / Laatste Update: 18:45, 12-12-2023

Shayon Harrison is de nieuwste aanwinst van Almere City. De 22 jarige aanvaller komt van Tottenham Hotspur en tekent voor 2 jaar in Flevoland, meldt het apetrotse Almere City op de clubwebsite.

1 van de talenten van Champions League-finalist Tottenham Hotspur, schrijft de club. Via Ajax haalde Tottenham inderdaad de finale, maar een grote impact heeft de Engelsman niet op het succes gehad. De afgelopen seizoenen werd Harrison uitgeleend aan Yeovil Town, Southend United en het Australische Melbourne City. Een tip van Vincent Janssen, die ook net weg is uit Noord Londen, zorgde ervoor dat Harrison in Almere is beland.

Harrison is blij

,,Ik ben erg blij om hier te zijn”, zegt Harrison op het clubkanaal. ,,Ik denk dat de manier van voetballen in Nederland goed bij mij past en dat ik mijzelf bij Almere City FC optimaal verder kan ontwikkelen. De staf en spelers hebben mij al warm welkom geheten. Ik hoop dit seizoen zoveel mogelijk doelpunten te maken en de club te helpen in de strijd om promotie.”

Molenaar is ook blij

Ook trainer Robert Molenaar is blij met de deal: ,,Shayon is een snelle speler, die bovendien balvaardig is. Uit onze gesprekken bleek dat dat hij zich niet alleen bereid toont om hard te werken op het veld, maar ook daarbuiten om zichzelf verder te ontwikkelen.”

A-League

Harrison debuteerde 3 jaar geleden al voor Tottenham Hotspur, maar hij kon er nooit doorbreken. In de A-League mikte Harrison vorig seizoen 4 keer raak in 10 wedstrijden. 2 daarvan maakte hij in deze wedstrijd.