'Amerikaanse Manchester-derby' gewonnen door United
i

AFP

'Amerikaanse Manchester-derby' gewonnen door United

Trevor Wagener • 10:09, 21-07-2017 / Laatste Update: 15:51, 07-01-2024

Manchester United heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in een oefenwedstrijd in Houston gewonnen van aarts-

en stadsrivaal Manchester City. Dankzij Romelu Lukaku en Marcus Rashford werd het 2-0 voor de ploeg van José Mourinho.

De Belgische spits Romelu Lukaku, die deze zomer voor ongeveer 90 miljoen euro werd gekocht van Everton, bracht United na 37 minuten op voorsprong in het NRG Stadium in Texas. Zo'n 67.000 supporters zagen Marcus Rashford 2 minuten later de score verdubbelen.

Lage landen invloed

Manchester United-manager José Mourinho was na afloop te spreken over het optreden van Lukaku. "Ik ben meer dan tevreden over hem. Ik ben erg blij dat we hem al voor de start van onze voorbereiding hebben kunnen vastleggen. Mensen kijken bij spitsen vaak alleen naar goals, maar hij brengt ons veel meer."

De lofzang ging nog even verder. "Rom is een echte teamspeler, die de bal goed vasthoudt en ook anderen in stelling brengt," zei de Portugese oefenmeester. Daley Blind haalde bij United het eindsignaal niet. Hij werd na rust en dus voortijdig gewisseld. Zijn land- en ploeggenoot Timothy Fosu-Mensah viel in de 77ste minuut in.

International Champions Cup

Manchester United speelt komende zondag in de 2e wedstrijd van de lucratieve International Champions Cup tegen Real Madrid. Manchester City komt op 26 juli uit tegen de winnaar van de Champions League.

Geld graaien in de voorbereiding

De voetbalgrootmachten uit Manchester doen in de Verenigde Staten mee aan de International Champions Cup. AS Roma, Juventus, FC Barcelona, Real Madrid, Paris Saint-Germain en Tottenham Hotspur zijn dit jaar de andere 6 deelnemers aan het voorbereidingstoernooi, waar alle clubs veel geld opstrijken.

AS Roma en Paris Saint-Germain waren de International Champions Cup donderdag begonnen met een 1-1 gelijkspel, waarna de Fransen na strafschoppen met 5-3 wonnen.