Amerikanen nemen Swansea City voor 130 miljoen over
i

Pro Shots

Amerikanen nemen Swansea City voor 130 miljoen over

admin • 13:43, 05-06-2016 / Laatste Update: 06:28, 05-01-2024

Kassa voor Swansea City en John van Zweden. De Amerikaanse investeerders Jason Levien en Steve Kaplan hebben de club overgenomen voor 130 miljoen door 60 procent van de aandelen te kopen. Daardoor zijn ze nu grootaandeelhouders van The Swans.

De club uit Wales meldde de overname zondagochtend zelf. Het is alleen nog wel wachten op goedkeuring van de competitieorganisatie van de Premier League. Die keuren de deal vermoedelijk binnen een paar weken goed.

Wilde plannen

De Amerikanen hebben grote plannen met Swansea. Zo willen ze het stadion groter maken en de selectie en het trainingscomplex verbeteren.

Geen gevolgen voor John van Zweden

Overigens blijft John van Zweden nog wel gewoon aandeelhouder. De Nederlandse zakenman werd in 2002 voor een bedrag van amper 60.000 euro mede-eigenaar van Swansea City. De markante ondernemer en voetballiefhebber, ook wel de Haagse behangkoning genoemd, beschikt volgens de BBC over 5,3 procent van de aandelen. Van Zweden liet in april al weten dat hij zijn pakket gaat verkopen. De lucratieve deal met de Amerikanen zou hem naar verluidt ruim 8 miljoen euro opleveren.

Van Zweden blijft ook na de verkoop van zijn aandelen naar eigen zeggen bij de club betrokken. Volgens de Hagenaar willen de nieuwe eigenaren hem vanuit commercieel en sportief oogpunt graag behouden voor Swansea City.