Amsterdamse Cafébaas neemt extra maatregelen voor Poolse fans
i

Pro Shots

Amsterdamse Cafébaas neemt extra maatregelen voor Poolse fans

admin • 12:42, 21-02-2017 / Laatste Update: 11:50, 12-12-2023

Het was even schrikken vorige week donderdag: het nieuws dat Ajax-supporters werden aangevallen in een Pools café door Legia Warschau-hooligans. Donderdag staat de return op het programma, wat dus betekent dat de Poolse fans Amsterdam onveilig kunnen maken. De cafébazen in de hoofdstad houden hun hart vast.

Extra veiligheidsmaatregelen

"We gaan niet dicht, maar nemen wel extra veiligheidsmaatregelen. Er komen plastic bekers en ik zal extra beveiliging inzetten om op te letten", zegt Won Yip tegenover AT5. Yip is eigenaar van verschillende cafeetjes in de Amsterdamse binnenstad. Van de gemeente Amsterdam verwacht hij weinig hulp tegen eventueel vandalisme.

Celtic

"Het is nu 4 jaar na de rellen met Celtic-supporters op de Dam en de gemeente heeft nog steeds geen standaardprotocol" zegt Yip verbaasd. "Het enige wat ze doen is benadrukken dat we plastic bekers moeten gebruiken."

De gemeente is overigens wel aan het overleggen of  en hoe het extra maatregelen gaat nemen voor de wedstrijd van donderdag. Daar zal later meer duidelijk over worden.