Analyse: Internazionale terug aan de top door huurling en 60 miljoen

Analyse: Internazionale terug aan de top door huurling en 60 miljoen

Brian Vesseur • 12:28, 07-10-2015 / Laatste Update: 04:14, 13-12-2023

Wat was het een prachtig beeld. Die kleine Wesley Sneijder met die grote Champions League-beker. Nu al weer 5 jaar geleden, in 2010. De beste van Europa was Internazionale. Dat was de jaren erna wel anders.

 

Vorig seizoen eindigde de Nerazzurri op plek 8, de jaren ervoor op 5, 9 en 6. Van het Internazionale uit 2010 was niks meer over. De finale met Sneijder, Zanetti, Eto’o, Milito en verdedigers als Lucio en Samuel. Hoe kan het dan dat Internazionale na 8 ronden dit seizoen op plek 2 staat?

De ploeg van Roberto Mancini heeft aan alle kanten aankopen gedaan. En niet zo maar wat: er werd 62 miljoen euro uitgegeven aan 12 nieuwe spelers, waarvan 6 gehuurd. De andere 6 kosten dus gemiddeld 10 miljoen euro per stuk. Met als klap op de vuurpijl: Geoffrey Kondogbia, overgekomen van AS Monaco. Met een prijskaartje van 30 miljoen.

Nieuwe spelers

De andere spelers ook even op een rijtje: Miranda (gehuurd), Jeison Murillo, Davide Santon, Alex Telles (gehuurd), Martín Montoya (gehuurd), Felipe Melo, Geoffrey Kondogbia, Adem Ljajic (gehuurd), Ivan Perisic, Jonathan Biabiany en Rey Manaj (gehuurd).

Jovetic

De oplettende lezer heeft gemerkt dat dit slechts 11 spelers zijn. Nummer 12 is namelijk Stevan Jovetic, de nieuwe goalgetter van Internazionale. In zijn eerste 2 wedstrijden scoorde hij 3 keer, wat zijn nieuwe club tweemaal de overwinning bezorgde. De 3 wedstrijden erna werden ook gewonnen. Allemaal op zijn Italiaans: 4 keer 1-0 en een keer 2-1.

Momenteel is Manchester City-huurling Jovetic geblesseerd. In die tijd verloren de Milanezen ook met 4-1 van Fiorentina en speelden ze afgelopen weekend gelijk tegen Sampdoria. Maar de spits is er bijna weer bovenop. Na de interlandperiode kan hij waarschijnlijk weer aansluiten voor de wedstrijd tegen Juventus, dat met een dramatische reeks bezig is. Voor Jovetic zorg om de 2 punten op koploper Fiorentina weer dicht te schieten.

Lees ook: Adriaanse: Ik ben bont en blauw geslagen door Feyenoord-fans

Lees ook: F1-baas: ‘Topteams hebben Verstappen in het vizier’

Lees ook: PSV rouwt om naasten Lestienne en Narsingh