Anderlecht verspeelt tegen Antwerp dure punten in blessuretijd

BELGA

admin • 19:05, 02-09-2018 / Laatste Update: 18:22, 05-01-2024

Anderlecht heeft in de strijd om de Belgische landstitel punten laten liggen tegen Antwerp. In het eigen Constant Vanden Stockstadion gaf de ploeg uit Brussel in blessuretijd een voorsprong uit handen. William Owusu bezorgde de gasten alsnog een punt: 1-1.

Lang leek Anderlecht op weg naar de winst nadat Pieter Gerkens de thuisploeg in de 17e minuut op voorsprong had gezet, maar Owusu voorkwam met zijn late doelpunt de 1e nederlaag van het seizoen voor Antwerp.

Genk

Anderlecht heeft 13 punten uit 6 duels, 3 minder dan Club Brugge dat vrijdag al met 5-2 had gewonnen bij Zulte Waregem. Antwerp heeft 12 punten. KRC Genk kan zondagavond nog op gelijke hoogte komen met de koploper als het wint bij Kortrijk.