🎥 | AS Roma en Justin Kluivert komen dramatische start bij Sassuolo niet te boven
i

EPA

🎥 | AS Roma en Justin Kluivert komen dramatische start bij Sassuolo niet te boven

Trevor Wagener • 23:49, 01-02-2020 / Laatste Update: 21:13, 04-01-2024

Het is AS Roma zaterdagavond niet gelukt om dichter bij de top 3 in de Italiaanse Serie A te komen. Op bezoek bij Sassuolo werd met 4-2 verloren.

De Romeinen, waar Justin Kluivert een basisplaats had, keken al na een half uur tegen een 3-0 achterstand aan in het MAPEI Stadium - Città del Tricolore. 2 goals van Francesco Caputo en 1 van Filip Djuricic hielpen de thuisploeg in de zetel.

Na rust rechtte Roma de rug. Edin Dzeko hielp de ploeg van trainer Paulo Fonseca terug in de wedstrijd, waarna het duel ontbrandde. Binnen 5 minuten kreeg Lorenzo Pellegrini van AS Roma zijn 2e gele kaart, maakte Jordan Veretout namens 10 man de aansluitingstreffer en bracht Sassuolo-middenvelder Jeremie Boga de marge weer op 2. Daarna kwam de overwinning voor coach Roberto De Zerbi en zijn spelers niet meer in gevaar.

Stand van zaken

AS Roma blijft door dit verlies 4e staan, met 7 punten minder en 2 potjes meer gespeeld dan stadgenoot Lazio, dat 3e staat. Sassuolo klimt naar de 13e plek. Eerder op dezelfe avond zat PSV-aankoop Gastón Pereiro op de bank bij Cagliari in de thuiswedstrijd tegen Parma (2-2). De Uruguayaan werd echter niet binnen de lijnen gebracht.

Check de samenvatting: