AS Roma is de baas in Rome na overwinning op Lazio in derby (video's)

admin • 19:06, 29-09-2018 / Laatste Update: 14:59, 05-01-2024

AS Roma verslaat Lazio Roma in de Serie A met 3-1. Door de overwinning in Derby della Capitale is het verschil tussen de ploegen teruggebracht van 4 naar 1. Kluivert en Karsdorp maakten samen 0 minuten in de derby.

De wedstrijd breekt pas aan de eind van de 1e helft open door een heerlijke goal van Lorenzo Pellegrini. Het jeugdproduct van Roma moet in de 37e minuut binnen de lijnen komen, omdat Javier Pastore geblesseerd raakte. Pellegrini beloont zijn wissel met een fraaie hakbal.

Terugknokken

Lazio weet wat het moet doen. 1-0 achterstaan bij rust kan echt niet. De blauw-witten voetballen vooruit en Roma moet fysiek spelen om de aanvallen tegen te houden. Uiteindelijk is het Ciro Immobile die de 1-1 binnenschiet. Daarmee is alle spanning terug in de derby. Voor zo lang het duurt...

Gladiatoren

De ploeg van Justin Kluiver en Rick Karsdorp (beiden 90 minuten op de bank) weet wat het met doen. In eigen huis moet er gewonnen worden van de concurrent. Giallorossi gaat er daarom ook vol op voor en het succes wordt dus ook binnen gehaald. Aleksandar Kolarov schiet de bal met een flinke poeier binnen en zet Roma in de 71e minuut op 2-1.

Van beide ploegen komt een slotoffensief. Het is alleen de thuisploeg die aan het langste eind trekt. Door een heerlijke kopbal van Fazio wordt het 3-1. Check in de video zijn kopgoaltje!

Tussenstand

Door de overwinning schuift AS Roma op naar plek 5 in de Serie A. Lazio Roma blijft hangen op plek 4. Zij staan met 12 punten er net iets beter voor dan Roma met 11.