AS Roma snel kansloos tegen Fiorentina

22:35, 19-03-2015 / Laatste Update: 15:09, 13-12-2023

ROME - Fiorentina heeft zich donderdagavond soepel geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League. De ploeg van coach Vincenzo Montella was in een Italiaans onderonsje met 3-0 te sterk voor AS Roma, dat in de vorige ronde Feyenoord uitschakelde. Het eerste duel was vorige week in Florence in 1-1 geëindigd.

De bezoekers waren snel klaar met de Romeinse thuisploeg, die na amper twintig minuten al tegen een achterstand van 0-3 aankeek. Gonzalo Rodriguez, Marcos Alonso en José Basanta kwamen in de wervelende beginfase van Fiorentina tot scoren. Daarna was het duel gespeeld. Het kleurloze Roma ontsnapte na de rust aan een nog grotere nederlaag. De Serviër Adem Ljajic moest in de slotfase van het veld bij de thuisclub na zijn tweede gele kaart.

Dinamo Kiev schaarde zich ten koste van Everton bij de laatste acht. De ploeg uit de Oekraïne, zonder de geblesseerde Jeremain Lens, zegevierde voor eigen publiek met 5-2. De eerste wedstrijd had Everton in Engeland gewonnen (2-1).