'Atlético wil Agüero terughalen naar oude nest'
i

Pro Shots / Action Images

'Atlético wil Agüero terughalen naar oude nest'

Sjors Tanis • 12:31, 11-05-2018 / Laatste Update: 18:34, 07-01-2024

Atlético Madrid wil 'verloren zoon' Sergio Agüero terughalen. De Daily Mail meldt dat de Argentijnse spits deze zomer Manchester City na 7 seizoenen wel eens kan verlaten voor Atlético, waar hij tussen 2006 en 2011 zijn doorbraak kende.

De 29-jarige Agüero stapte in 2011 over van Spanje naar Engeland, om in het 1e seizoen bij City direct een heldenrol te vervullen. Hij maakte in blessuretijd de winnende treffer in de wedstrijd tegen QPR, waardoor ManCity toch kampioen werd.

Volgens Daily Mail zou Agüero willen vertrekken omdat trainer 'Pep' Guardiola de Argentijnse sterspeler in cruciale wedstrijden buiten het elftal laat. De Braziliaan Gabriel Jesus krijgt steeds vaker de voorkeur bij de de kampioen van Engeland. Aan de andere kant is Atlético op zoek naar een nieuwe spits; huidige aanvallers Antoine Griezmann en Fernando Torres zouden zo maar kunnen vertrekken uit Madrid.

Agüero maakte tot nu toe 199 doelpunten voor City. Hij won 3 keer de Premier League, 3 keer de League Cup en éénmaal het Community Shield.