Baas sportbond vindt dat we het EK 'net niet' hebben gehaald

Baas sportbond vindt dat we het EK 'net niet' hebben gehaald

Brian Vesseur • 18:10, 16-12-2015 / Laatste Update: 22:25, 12-12-2023

Het Nederlands elftal heeft het nét niet gehaald. Het EK was binnen handbereik, maar onze jongens grepen nét mis. Kan gebeuren, toch? De grootste meneer in de Nederlandse sport, Gerard Dielessen, omschreef het grootste falen van het sportieve jaar 2015 op deze manier: 'net niet'.

Dan hebben we zeker ook 'net niet' armoede de wereld uit geholpen en werd Patty Brard 'net niet' de volgende Miss Nederland?

Postbode

De algemeen directeur van de NOC*NSF, de sportbond van Nederland, schreef in zijn blog het volgende: 'Het Nederlands voetbalelftal plaatste zich net niet voor het EK in Frankrijk volgend jaar.' Net niet? Net niet?! Misschien moet iemand Dielessen nog even uitleggen dat onze jongens als vierde eindigden in de poule met landen als Tsjechië en IJsland, waar de rechtsbuiten ook de postbode in zijn dorp is.

Afgestraft

Nederland heeft enorm veel geld geïnvesteerd in de sport en onze trainingsmogelijkheden zijn vele malen verder dan 90% van de wereld. IJsland kent iets meer dan 300.000 inwoners. 1 procent van de hele bevolking was aanwezig bij de uitwedstrijd in de ArenA. Nederland verloor tweemaal van het eiland. Ook Oostblokland Tsjechië, wat duidelijk minder ver is qua sport, kent slechts 10,5 miljoen inwoners. De beste speler daar? Petr Cech, de keeper. Nederland haalde slechts 4 overwinningen in 10 wedstrijden, allemaal tegen Letland en Kazachstan. Met je 'net niet'. We zijn gewoon kansloos afgestraft.

Door: Brian Vesseur