Barça kan titel al ruiken dankzij waardevolle Messi tegen Atléti (video)

admin • 19:07, 04-03-2018 / Laatste Update: 11:45, 12-12-2023

FC Barcelona heeft een gigantische stap richting het kampioenschap van La Liga gezet. In eigen huis werd Atlético Madrid met 1-0 verslagen dankzij een magistrale vrije trap van Lionel Messi. De voorsprong bedraagt inmiddels weer 8 punten op Atléti.

Bij winst voor de Madrilenen kon dat gat teruggebracht worden naar 2 punten, maar Barça deed wat het moest doen. Of eigenlijk: Messi deed wat hij moest doen. In de 26ste minuut raakte hij de bal perfect waardoor hij van een meter of 25 in de rechterbovenhoek belandde. Over de muur en buiten bereik van keeper Jan Oblak.

Buiten het doelpunt om kende de wedstrijd aardig wat spannende momenten, zoals een afgekeurd buitenspeldoelpunt van André Gomes en ook eentje van Diego Costa vlak voor tijd, maar het bleef bij die ene van de kleine Argentijn. Dat ondanks een Madrileense belegering en Barcelonese counters in de slotfase.

Kampioen?

Vlak voor het eindsignaal kwam het besef ook bij het publiek dat dit wel eens de belangrijkste 3 punten uit het seizoen zijn en dat het kampioenschap lonkt. Barcelona is in de competitie dit seizoen nu 27 wedstrijden op rij ongeslagen. Ze verloren er nog geen een, maar speelden wel 6 keer gelijk.