Barcelona wint oefenduel in stadion waar Iniesta Spanje wereldkampioen maakte (video)
i

AFP

Barcelona wint oefenduel in stadion waar Iniesta Spanje wereldkampioen maakte (video)

admin • 23:26, 16-05-2018 / Laatste Update: 13:30, 08-01-2024

FC Barcelona speelde woensdag een oefenwedstrijd tegen het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns FC. De wedstrijd werd gespeeld in het FNB Stadium in Johannesburg, waar Andrés Iniesta de winnende treffer maakte voor Spanje in de WK-finale van 2010 tegen Nederland.

Afscheid Iniesta

Iniesta speelt komende zondag (thuis tegen Real Sociedad) na 22 jaar zijn laatste wedstrijd voor FC Barcelona, maar woensdag keerde hij dus nog eens terug naar Johannesburg. FC Barcelona speelde daar een vriendschappelijke wedstrijd tegen Mamelodi Sundowns uit Pretoria, de kampioen van de Zuid-Afrikaanse competitie. Barcelona won met 3-1 door doelpunten van Ousmane Dembélé ('3), Luis Suárez ('19) en André Gomes ('66).

2de helft voor Cillessen

Namens Mamelodi Sundowns deed Sibusiso Vilakazi een kwartier voor tijd nog iets terug. Iniesta speelde de 1ste helft en werd toen net als de andere 10 basisspelers gewisseld. Jasper Cillessen keepte de 2de helft. Lionel Messi, die afgelopen zondag de uitwedstrijd bij Levante (5-4) al liet schieten, viel een kwartier voor tijd nog in. De nederlaag bij Levante was de eerste voor Barcelona in La Liga in 400 dagen, waarmee ze het niet voor elkaar kregen om de gehele competitie ongeslagen te blijven.

Bekijk hieronder de 3 doelpunten van FC Barcelona: 

FC Barcelona on Twitter

@Dembouz!!! #SundownsBarça https://t.co/75eKUBEGqe

FC Barcelona on Twitter

⚽ Great finish from @LuisSuarez9 ! #SundownsBarça (0-2) https://t.co/hXK56VQ27d

FC Barcelona on Twitter

⚽ Nice finish @aftgomes ! #SundownsBarça (0-3) https://t.co/P2hdKGaMZD