Bastia deelt stadionverbod uit na apengeluiden tegen Balotelli

Bastia deelt stadionverbod uit na apengeluiden tegen Balotelli

admin • 20:46, 25-01-2017 / Laatste Update: 18:54, 05-01-2024

SC Bastia heeft woensdag een supporter een stadionverbod gegeven. Hij zou afgelopen vrijdag tijdens het duel van zijn club met Olympique Nice-aanvaller Mario Balotelli racistisch beledigd hebben.

Apengeluiden

De bewuste fan maakte deel uit van een groepje supporters dat ieder balcontact van Balotelli met zogenoemde 'apengeluiden' begeleidden. Balotelli had zich zaterdag op social media beklaagd over het racistische gedrag van een deel van de aanhang van Bastia en over het feit dat er niet tegen was opgetreden.

Ultra's

De zender beIN Sports kwam diezelfde dag met een video van de warming-up waarop de gewraakte geluiden duidelijk te horen waren. De zender stelde dat de geluiden afkomstig waren uit het vak van de Ultra's, het vak van de fanatieke aanhang, en dat slechts enkele fans zich verbaal hadden misdragen. Volgens de krant L'Équipe ging het om een groter deel van het publiek en waren de geluiden het hele duel te horen.

Straffen

Een veertigjarige fan bekende woensdag dat hij bij de boosdoeners hoorde. Hij kreeg een stadionverbod, maar Bastia blijft ook nog op zoek naar andere daders.

Bastia hangt inmiddels een straf boven het hoofd omdat de disciplinaire commissie van de Franse Ligue 1 een onderzoek is gestart.