Be the bondscoach! Wie stel jij op tegen Wit-Rusland? (poll)
i

Beeldbewerking Sportnieuws.nl

Be the bondscoach! Wie stel jij op tegen Wit-Rusland? (poll)

admin • 13:00, 18-03-2019 / Laatste Update: 05:54, 05-01-2024

Het Nederlands elftal begint deze week aan de kwalificatie voor het EK van 2020. Oranje ontmoet donderdag in de Kuip Wit-Rusland, waarna zondag in Amsterdam het affiche met Duitsland op het programma staat. Bondscoach Ronald Koeman heeft een selectie van 25 man opgeroepen en kan jouw hulp best wel gebruiken bij het bepalen van de opstelling!

We maken nu alleen nog even een opstelling voor het treffen met de Wit-Russen. Natuurlijk een totaal andere tegenstander dan de Duitsers. Het ligt namelijk voor de hand om wat meer op de aanval te spelen en misschien geef jij belangrijke krachten wel wat rust, zodat ze extra opgeladen zijn tegen Duitsland.

Wie kies jij?

Voor iedere positie mag jij bepalen wie er speelt. Speel je op safe en kies je het centrale duo Van Dijk - De Ligt, of ben je in een gekke bui en laat je De Vrij - Blind in het centrum opdraven? Opties genoeg om jouw ideale Oranje samen te stellen. Wel hebben we 1 'maar': je speelt in een 4-3-3-systeem.

*Let op! Sommige spelers kunnen op meerdere posities uit de voeten. We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat wanneer je een speler hebt gekozen op de ene positie, hij niet meer op een andere positie kan spelen!

Keeper

Welke goalie mag het doel verdedigen? Jasper Cillessen is normaal de nummer 1, maar hij zit op de bank bij FC Barcelona. Marco Bizot en Jeroen Zoet laten elk eredivisieweekend zien prima keepers te zijn.

[poll id="1463"]

Linksback

2 Premier League-jongens of toch de Ajacied, die in Amsterdam vooral in het centrum staat gepositioneerd.

[poll id="1464"]

Centraal duo

Goed, hier mag je dus 2 heren kiezen. Gezien de namen een ongekende luxe!

[poll id="1465"]

Rechtsback

En dan houden we achterin nog 1 positie over: de rechtsback.

[poll id="1466"]

Middenveld

Het middenveld bestaat uit 3 man. Dus je mag er ook - verrassing - 3 kiezen. Ga je vol op de aanval of bouw je toch wat zekerheid in?

[poll id="1467"]

Rechts- en linksbuiten

De vleugels! Vroeger hadden we hier flitsers als Arjen Robben, maar dat tijdperk is voorbij. Uit deze 5 keuzes mag je er 2 selecteren!

[poll id="1468"]

Spits

Op papier de zwakst bezette positie van dit Oranje. De enige échte centrumspits lijkt Luuk de Jong te zijn, maar in het moderne voetbal zijn er zat creatieve oplossingen te vinden. Wie kies jij?

[poll id="1469"]