Bekertopscorer Weghorst geen man of the match: 'Kan ik lekker eerder naar huis'
i

Pro Shots / Jasper Ruhe

Bekertopscorer Weghorst geen man of the match: 'Kan ik lekker eerder naar huis'

admin • 21:39, 31-01-2018 / Laatste Update: 20:23, 12-12-2023

Wout Weghorst was woensdag wederom goud waard voor AZ. Met 2 goals had hij een groot aandeel in de 4-1 zege van AZ op PEC Zwolle in de beker, maar tot zijn eigen verbazing werd niet hij maar Alireza Jahanbakhsh uitgekozen tot man van de wedstrijd.

8 goals

Heel erg vindt Weghorst dat niet want Man of the match worden betekent ook dat je na de wedstrijd nog het een en ander moet doen. "Kan ik lekker eerder naar huis vanavond'', zei hij tegen de camera's van Fox Sports. Weghorst heeft er dit seizoen al 8 inliggen in de beker en is daarmee topscorer. "Ik heb er volgens mij net zoveel gescoord in de beker als in de competitie, maar ik vind ze net zo belangrijk. Als we in de slotfase nog wat scherper waren geweest, hadden we er misschien nog meer kunnen maken. Maar ik ben dik tevreden."

Pakkerd voor de fysioloog 

Bij het juichen van zijn 1ste goal sprintte Weghorst naar de zijlijn om de inspanningsfysioloog van AZ een knuffel te geven. "Dat is iets wat dan in me opkomt. Hij gaat iedere dag keihard aan de slag met mij om me beter te maken", zei de spits van AZ over zijn enorme sprint naar de bank.