Belachelijk! Argentijns arbitrage-trio gruwelijk mishandeld door woedende ultra's (video's)

Trevor Wagener • 17:28, 01-12-2017 / Laatste Update: 08:06, 08-01-2024

Wat een afschuwelijke beelden uit de Argentijnse 3e divisie! Een pot tussen Club Atlético Juventud en Independiente de Chivilcoy - een promotieduel naar de 2e divisie - liep in 1 minuut volledig uit de klauwen nadat supporters zich niet meer konden beheersen. Het arbitrale trio moest het ontgelden en werd schandalig mishandeld!

Tientallen hooligans van Juventud waren het oneens sommige beslissingen en stormden het veld op om enkele stevige klappen en trappen uitdeelden. Independiente was op dat moment net aan aan het winnen. Dat konden enkele Ultra’s van Atlético niet hebben. Zij reageerden hun woede af op het scheidsrechterlijk trio, dat te vaak in het voordeel van Independiente had beslist:

#FederaB Mas videos de la barbarie en Pergamino. Brutal golpiza a la terna arbitral de Juventud vs Independiente Chivilcoy pic.twitter.com/kEbvRndhwp

— Ascenso del Interior (@ascensointerior) 30 november 2017

Halve marteling

De arme arbiters hadden geen kans en werden zonder mededogen te grazen genomen. Na een tijdje vluchtten zij naar de kleedkamers. Toen was het kwaad al gedaan: stevig bloedend en met enkele flinke wonden werden de heren naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. Een slachtoffer werd zelfs met een steen op het hoofd geslagen en ging KO.

#FederalB No es la guerra. Es es vestuario luego de la agresion a la Terna Arbitral de Juventud Pergamino vs Independiente Chivilcoy pic.twitter.com/5wuJjWzCTd

— Ascenso del Interior (@ascensointerior) 30 november 2017

Trauma

Marcelo Acosta, een van de lijnrechters, zei kort na het incident dat hij twijfelt om ooit nog te vlaggen. "Ik weet niet of ik ooit nog als een scheidsrechter op een veld zal staan", zei hij tegen Argentijnse media. "De politie was nergens te bekennen. Gelukkig kon ik mezelf nog verdedigen, maar mijn 2 collega’s zaten als ratten in de val."

Esta es la situación. Los árbitros se van a ir en ambulancia por dentro de la cancha. pic.twitter.com/35U7gvqeDE

— Juan Pablo Gómez (@JuampaGomezOk) 30 november 2017

Straffen

Atlético Juventud maakte haar misdragende fans in een verklaring kort en klein. "Wij keuren alle vormen van geweld af en tonen solidariteit met de arbitrage. We zullen onze volledige medewerking aan justitie verlenen om de daders te vinden", aldus de Argentijnse club.