België in rep en roer: Benteke speelt niet

België in rep en roer: Benteke speelt niet

admin • 12:00, 20-02-2016 / Laatste Update: 18:01, 07-01-2024

Marc Wilmots maakt zich zorgen om Christian Benteke. Zijn eerste keuze in de spits is in de pikorde bij Liverpool nog een rang achteruit getuimeld, naar plaats vier. "De situatie van Benteke is erger dan blessures", zei de bondscoach van België in aanloop naar het EK in Frankrijk.

De afgelopen twee wedstrijden gaf Jurgen Klöpp Daniel Sturridge en Roberto Firmino de voorkeur in de aanval. Terwijl Divock Origi, die andere Belg bij The Reds, zowel tegen Aston Villa als Augsburg na een uur mocht invallen, moest Benteke het doen met amper een kwartiertje tegen zijn voormalige club.

Nu Liverpool is uitgeschakeld in de FA Cup, moet de aanwinst van 46,5 miljoen euro vooral op training zijn plaats zien te veroveren. Sinds begin januari stond hij in de Premier League geen enkele keer meer in de basis en mocht hij alleen in de vier FA Cupwedstrijden starten. Met 7 goals in 30 wedstrijden is Benteke nog altijd de beste schutter op Anfield, maar met zijn manier van voetballen past hij niet in het tactisch concept van Klopp.