'België wordt Europees kampioen'

'België wordt Europees kampioen'

admin • 00:40, 02-01-2016 / Laatste Update: 04:49, 08-01-2024

De Engelse kwaliteitskrant de Financial Times, voornamelijk gespecialiseerd in zakelijk nieuws, wierp op Nieuwjaarsdag zijn licht op een aantal belangrijke zaken die dit jaar staan te gebeuren. Zo wordt Hillary Clinton getipt als nieuwe president van de VS en wordt er over de mogelijke Britse EU-exit gepraat. De Financial Times waagt zich ook aan een sportvoorspelling. De krant ziet de Rode Duivels het EK winnen.

,,Volgens de FIFA-ranking is België het beste voetballand ter wereld", schrijven de Britten. ,,De kwaliteit van de Rode Duivels wordt misschien wel een beetje overschat, maar ook niet enorm overdreven. Het kleine landje heeft een overvloed aan elitespelers gecreëerd dankzij een uitstekende lichting, een professionele omkadering en een milde naturalisatiewetgeving. Bovendien kan België met drie Premier League-sterren een geweldig aanvalstrio opstellen. Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku zijn samen zo'n 205 miljoen euro waard."

,,Duitsland is dan wel meer ervaren en Spanje is een samenhangend team, maar het onbreekt België amper aan technische kwaliteiten om dat op te vangen. Daarnaast vindt het EK plaats in Frankrijk, dat is voor de Belgen bijna hetzelfde als een thuiswedstrijd spelen", aldus de Financial Times.