Berghuis als topscorer winterstop in: 'Ben er niet verbaasd over!'
i

Pro Shots

Berghuis als topscorer winterstop in: 'Ben er niet verbaasd over!'

admin • 22:49, 24-12-2017 / Laatste Update: 09:44, 07-01-2024

Steven Berghuis heeft het succesjaar van Feyenoord ook voor zichzelf lekker afgesloten. Hij kreeg de bal deze zondagmiddag 2 keer tegen de touwen tegen Roda JC en is daardoor topscorer van de eredivisie, samen met PSV'er Hirving Lozano.

Dat Berghuis topscorer kon worden in de eredivisie wist hij allang. ,,Ik ben er niet echt verbaasd door. Ik geloof in mezelf, ik weet dat ik dit in me heb", zei hij na afloop van de wedstrijd. Voor het seizoen begon, zei hij 15 doelpunten te willen maken dit seizoen: ,,Ik ben dus op de goede weg. Na de winterstop ga ik er weer alles in stoppen en proberen deze lijn door te trekken."

Hard werk

De vleugelspits ziet dit als een beloning voor al zijn harde werk: ,,Ik stop alles erin wat ik heb. Dan krijg je dit ervoor terug." Tegen Roda JC scoorde hij zijn 10e en 11e doelpunt van dit seizoen. Daarmee heeft Berghuis evenveel doelpunten gemaakt als in zijn beste seizoen tot nu toe, in 2014-2015 bij AZ.

Monsterscore

Feyenoord leek met 2 doelpunten in de eerste 3 minuten weer op weg naar een monsterscore, maar de Rotterdammers zetten de goede lijn niet door. ,,We hielden het niet vol, dat had denk ik met vermoeidheid te maken. Het was een zware eerste helft van het seizoen, zowel fysiek als mentaal. Dat voelde ik bij mezelf wel. Maar uiteindelijk hebben we wel gewonnen."