Bergkamp over rol in commissie bij hockeyclub Laren: 'Begin het te snappen'

Bergkamp over rol in commissie bij hockeyclub Laren: 'Begin het te snappen'

Bart van der Wijst • 13:18, 12-11-2016 / Laatste Update: 22:35, 12-12-2023

Dennis Bergkamp is één van de meest sierlijkste voetballers aller tijden uit Nederland. De voormalig international van Oranje is nu vooral te zien op het trainingsveld van Ajax, waar hij zich richt op het individueel verbeteren van talenten. Daarnaast  is Bergkamp werkzaam bij hockeyclub Laren, waar hij in de commissie Tophockey zit.

Dennis Bergkamp kwam in aanraking met de club vanwege zijn dochters, die wekelijks te vinden zijn op de hockeyclub. Hij beschikt niet over hetzelfde talent als zijn dochters. "Als ik op het veldje in mijn achtertuin met mijn dochters aan het oefenen ben, moet ik eerlijk zeggen dat het er niet uitziet", vertelt hij in gesprek met Hockey.nl. "Het is zo ontzettend moeilijk."

Commissie Tophockey

Bergkamp probeert zoveel mogelijk te gaan kijken bij zijn dochters. "Ik vind het leuk en begin zelfs al verstand van hockey te krijgen. Het zijn 2 verschillende sporten, maar er zijn toch veel raakvlakken", legt de oud-Arsenal-speler uit, die daarnaast ook wedstrijden van Dames en Heren 1 wil meepikken. "Als lid van de commissie Tophockey wil ik een beeld hebben van het niveau waar de jeugd naartoe moet."