Van den Bergs middelvinger nuchter ontvangen: 'Hij is een aparte'

Van den Bergs middelvinger nuchter ontvangen: 'Hij is een aparte'

admin • 08:53, 11-12-2015 / Laatste Update: 13:43, 07-01-2024

Joey van den Berg (29) kreeg afgelopen week veel over zich heen na het incident met de middelvinger in de Arena. Dat vindt hijzelf allemaal wat overdreven. Net als de reactie van Gertjan Verbeek.

De aanvoerder van Heerenveen stak in de warming-up voor de wedstrijd tegen Ajax zijn middelvinger op. Naar later bleek was dat een soort van begroeting naar voormalig ploeggenoot Diederik Boer.

Nuchter

Gertjan Verbeek, die ook bij de wedstrijd aanwezig was als tv-analyticus, oordeelde niettemin hard. Van den Berg zou volgens hem niet met de wedstrijd bezig zijn geweest. Het werd in Friesland met de nodige nuchterheid weerlegd.

Trainer Foppe de Haan: ,,Joh, ik had dat helemaal niet in de gaten. Joey is een aparte. Je moet geen honderd aparten hebben, maar één zo'n aparte vind ik wel mooi. Het is een kwajongen, waar maken we ons druk om? Dat het naar het publiek zou zijn geweest is helemaal iets. Er was toen helemaal nog geen publiek.''

Tuchtcommissie

Van den Berg moet zelf glimlachen als de naam Verbeek valt. ,,Dat was een itempje deze week, hè? Nou, het was gewoon onschuldig, hoor. Ik vind het overdreven. Ik moet nog net niet naar de tuchtcommissie. Maar als je het tien keer voor de camera roept, wil je blijkbaar dat het gaat gebeuren. Hij mag kritiek hebben, hoor, Verbeek. Dat vind ik helemaal niet erg. En hij mag hier ook best wel weer trainer worden ooit. Dat zien we dan wel weer.'' Cynisch: ,,Ik beloof dat ik het nooit meer zal doen.''