Wat betekent laatste Europa League-avond 2019 voor de coëfficiëntenlijst?
i

BSR/SOCCRATES

Wat betekent laatste Europa League-avond 2019 voor de coëfficiëntenlijst?

admin • 10:02, 12-12-2019 / Laatste Update: 06:31, 05-01-2024

De laatste avond voor de coëfficiëntenlijst van 2019 staat op het programma. Terwijl iedereen nog de polonaise danst kijken we alvast vooruit wat de laatste Europa League-potjes van dit jaar kunnen betekenen:

Gelijkspel genoeg

2019/2020 kan tot nu toe een erg succesvol seizoen genoemd worden. Een gelijkspel van 1 van de ploegen betekent dat we al over de totaalscore van vorig seizoen heengaan.

Weinig kans op dalen

Over dit seizoen staat Nederland momenteel nog altijd 4e. Veel kans op dalen is er echter niet, alleen Portugal kan ons over dit seizoen voorbijgaan. Laat Feyenoord het nou net opnemen tegen FC Porto. Een stunt van de Rotterdammers zou fantastisch zijn voor de coëfficiënten.

Uittocht van Turkse clubs

Het gaat niet lekker dit seizoen met de Turkse clubs. Trabzonspor, Besiktas en Istanbul BB hebben een grote kans om uit de Europa League te vliegen. Een grote zorg minder voor een vaste plek van Nederland in de top 10.

Waar speelt iedereen nog voor?

PSV is al uitgeschakeld in de Europa League, maar speelt hopelijk toch nog om de eer, het geld én de coëfficiëntenpunten. Feyenoord kan met een Houdini-act nog de volgende ronde behalen, maar moet dan wel winnen. AZ is al geplaatst voor de volgende ronde, maar kan groepswinst veroveren. Voor die laatste 2 dus zeker genoeg redenen om donderdag nog een laatste keer Europees te vlammen in 2019.