Te bizar voor woorden: wedstrijd op 3e niveau in Italië eindigt in 20-0 (!!!)
i

Twitter

Te bizar voor woorden: wedstrijd op 3e niveau in Italië eindigt in 20-0 (!!!)

admin • 18:35, 17-02-2019 / Laatste Update: 22:02, 05-01-2024

Een hele vreemde wedstrijd is een understatement voor wat zich zondagmiddag afspeelde in de Serie C, het 3e niveau van Italië. De nummer 13 van die competitie, AC Cuneo 1905, nam het op tegen hekkensluiter As Pro Piacenza 1919. Einduitslag: 20-0!

Ja, je leest het goed. 20-0. Bij rust stond de thuisploeg al 16-0 voor en dus kan je wel stellen dat de 2e helft nog rustig verlopen is. Het is natuurlijk volledig beschamend dat je als club op (toch nog) enigszins 'hoog' niveau maar liefst 20 goals om de oren krijgt, maar het is op zich best goed te verklaren.

Staking

De spelers van Pro Piacenza hebben al maanden geen salaris ontvangen en besloten daarom in staking te gaan. Dat zorgde ervoor dat er vanmiddag slechts 7 spelers op het veld bij de uitploeg stonden, allemaal jeugdspelers. Zelfs de Piacenza-coach is pas 19(!) jaar oud.

Waarom blaas je de boel niet gewoon af?!

Da's nou precies niet mogelijk. Als Piacenza er de brui aan had gegeven, werd het uit de competitie gesmeten. En dat willen ze daar nu ook weer niet.

Achterlijke competitie...

Sowieso slaat die hele competitie nergens op. Pro Piacenza staat onderaan in de Serie C met slechts 8 punten na 19 wedstrijden, terwijl sommige al 27 competitieduels gespeeld hebben. Door de uitslag heeft AC Cuneo wel lekker aan het doelsaldo kunnen werken. Grote mannen waren Hicham Kanis (6 goals) en Edoardo Defendi (5 goals). Michele Emmausso, Francesco De Stefano (beiden 3), Giuseppe Caso, Francesco Ferrieri en Nicola Alvaro (allen 1) schoten de overige goals in het doel.