Bizarre rechtszaak: 'Grassprieten Leicester City en Olympisch Stadion te ver uit elkaar'
i

Pro Shots

Bizarre rechtszaak: 'Grassprieten Leicester City en Olympisch Stadion te ver uit elkaar'

admin • 17:34, 23-03-2018 / Laatste Update: 12:50, 12-12-2023

Een Nederlandse kunstgrasmaker mag 125.000 euro betalen aan een oud-werknemer, die ten onrechte is ontslagen. Volgens het bedrijf had de oud-werknemer de kunstgrassprieten in het Olympisch Stadion en in het stadion van Leicester City te ver uit elkaar gezet.

Het gaat om het bedrijf Tarkett, dat onder meer hybride grasmatten maakt. Bij dat soort grasmatten worden er kunstgrassprieten tussen de natuurgrassprieten geplaatst, zodat de mat langer meegaat. De grasmatten, die oorspronkelijk werden ontwikkeld door het in Waalwijk gevestigde Deeso, liggen in de grootste stadions, onder andere bij Liverpool, Manchester United en Manchester City.

Halve centimeter

Normaal gesproken wordt er elke 2 centimeter een kunstgrasspriet geplaatst, zowel in de lengte als in de breedte. In het Olympisch Stadion en van Leicester gebeurde dat niet. Daar stonden de sprieten in de lengte en de breedte 2,5 centimeter uit elkaar. Dat was niet wat er met de klant was afgesproken.

Gerechtshof

Dat blijkt uit een uitspraak van gerechtshof Den Bosch. Tarkett beschuldigde de oud-werknemer ervan het veld expres fout gelegd te hebben. De medewerker werd daarom ontslagen. Binnen het bedrijf ging de roddel dat de werknemer dit had gedaan zodat hij eerder klaar zou zijn met het aanleggen van de grasmat. De rechtbank oordeelde dat de oud-werknemer de prikafstanden van de grassprieten netjes had afgesproken met de baas. Er werd daarom een schadevergoeding van 125.000 euro opgelegd.