Blatter noemt opvolger Infantino 'respectloos'
i

AFP

Blatter noemt opvolger Infantino 'respectloos'

admin • 11:38, 09-12-2016 / Laatste Update: 02:48, 08-01-2024

Sepp Blatter heeft geen goed woordje over voor zijn opvolger Gianni Infantino, de nieuwe FIFA-voorzitter. In een gesprek met de BBC noemt de Zwitser Infantino respectloos omdat hij zijn adviezen niet serieus zou nemen. "Hij neemt nooit op, echt nooit."

Schorsing

Of Infantino de adviezen, van de geschorste Blatter, ook echt kan gebruiken laten we even in het midden. Blatter kreeg eerder deze week te horen dat zijn schorsing van 6 jaar vanwege corruptie blijft staan. Na zijn aanstelling is Infantino bij Blatter thuis op visite geweest om over problemen binnen de FIFA te praten die opgelost moeten worden. "Infantino zei dat hij eraan zou gaan werken, maar daar is hij nooit meer op teruggekomen", aldus Blatter.

Ontevreden

De 80-jarige Blatter is, op zijn zachts gezegd, niet heel blij met zijn landgenoot. "Ik ben absoluut geen gelukkig man door wat er nu bij de FIFA gebeurt. Ik heb nog nooit een bedrijf gezien waar de nieuwe voorzitter geen respect heeft voor de oude voorzitter."

Infantino zou niets met de adviezen van Blatter gedaan hebben. "Ik heb hem een brief gestuurd en ik heb zijn privénummer, waarvan mij verteld is dat het nog steeds correct is. Hij neemt nooit op, echt nooit. Ik heb nog steeds mijn lijst met verbeterpunten, maar nu spreken we alleen nog via advocaten."