Blind houdt vast aan winnende ploeg

Blind houdt vast aan winnende ploeg

admin • 22:23, 13-10-2015 / Laatste Update: 01:09, 13-12-2023

Jeroen Zoet verdedigt dinsdagavond het doel van het Nederlands elftal in de laatste groepswedstrijd van het kwalificatietoernooi voor het EK tegen Tsjechië. De keeper van PSV krijgt de voorkeur boven Kenneth Vermeer en Maarten Stekelenburg, die pas bij Oranje zijn gekomen na het wegvallen van de geblesseerde Jasper Cillessen en Tim Krul.

Bondscoach Danny Blind houdt vanaf 20.45 uur in de Arena zo veel mogelijk vast aan zijn formatie die zaterdag de basis legde voor de uitzege op Kazachstan (2-1). Hij kiest tegen Tsjechië voor dezelfde tien veldspelers als in Astana. Robin van Persie moet opnieuw genoegen nemen met een plaats op de bank. Bij de Tsjechen start Tomás Necid, oud-spits van PEC Zwolle, in de basis. Petr Cech verdedigt het doel.

Oranje hoopt op een mirakel om alsnog de play-offs van de EK-kwalificatie te bereiken. Daarvoor volstaat niet alleen een zege op Tsjechië. Turkije moet voor eigen publiek ook nog van IJsland verliezen.

Opstelling Nederland: Zoet; Tete, Bruma, Van Dijk en Riedewald; Wijnaldum, Blind en Sneijder; El Ghazi, Huntelaar, Depay.

Lees ook: ‘Blessure Krul levert Newcastle bijna 1,5 miljoen euro op’

Lees ook: Cissé in de cel voor het afpersen van Valbuena met sekstape

Lees ook: Mido opent zogenaamde ‘Ajax Academy’ in Dubai