Bondbestuur draagt Just Spee voor als opvolger van Michael van Praag bij KNVB
i

ANP

Bondbestuur draagt Just Spee voor als opvolger van Michael van Praag bij KNVB

Trevor Wagener • 19:19, 03-05-2019 / Laatste Update: 22:04, 12-12-2023

Het bondsbestuur van de KNVB heeft Just Spee voorgedragen als kandidaat voor het voorzitterschap van de voetbalbond. Dit is op advies van de speciaal hiervoor samengestelde selectiecommissie.

Tijdens de bondsvergadering op maandag 27 mei zal de nieuwe bondsvoorzitter benoemd worden. Deze volgt in december Michael van Praag (foto) op, die vanwege het bereiken van zijn maximale zittingstermijn aftreedt.

De selectiecommissie vindt Just Spee van alle kandidaten het meest geschikt om de komende jaren de functie van voorzitter van de KNVB te vervullen. "Just Spee is een nationaal en internationaal zeer ervaren bestuurder. Hij heeft zowel in het bedrijfsleven, als in de voetbalwereld zijn sporen verdiend."

Bestuurder van het 1e uur

En daarmee bedoelt de commissie: op alle niveaus dus. "Geworteld in het (top)amateurvoetbal en bekend met het betaald voetbal, is hij een voetbalman die in persoon de verbinding tussen de top en de breedte is. Just Spee is een bewezen teamspeler met voor onze organisatie relevante en complementaire kennis en netwerken."

De bondsvoorzitter is de voorzitter van het bondsbestuur, dat naast de bondsvoorzitter zelf bestaat uit de voorzitter van het bestuur Betaald Voetbal (directeur betaald voetbal Eric Gudde) en de voorzitter van het bestuur Amateur Voetbal (directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee).

De bondsvoorzitter zit ook de bondsvergadering voor, die bestaat uit 60 personen die gezamenlijk de algemene vergadering van de KNVB vormen. 30 leden hebben een achtergrond in betaald voetbal, de andere 30 in het amateurvoetbal. De bondsvoorzitter wordt voor 3 jaar benoemd door de bondsvergadering en legt in het verband van het bondsbestuur ook verantwoording af aan de bondsvergadering.