Bosz kent ook met Dortmund drama-voorbereiding na verlies tegen Espanyol

Bosz kent ook met Dortmund drama-voorbereiding na verlies tegen Espanyol

Trevor Wagener • 00:14, 29-07-2017 / Laatste Update: 06:53, 08-01-2024

Peter Bosz heeft vrijdagavond opnieuw een pijnlijke nederlaag in de voorbereiding op het nieuwe seizoen geleden. Het Spaanse Espanyol was met 0-1 te sterk voor de Duitsers. Zo lijkt de nieuwe trainer, net als toen hij bij Ajax in dienst ging, opnieuw een slechte voorbereiding te kennen.

Bosz begon in juni bij Dortmund als opvolger van de vertrokken Thomas Tuchel en kende eigenlijk meteen al een vals begin. De maand juli was nog niet begonnen of Dortmund ging al in het 1e het beste oefenduel van het nieuwe seizoen namelijk verrassend onderuit tegen 4e-klasser Rot-Weis Essen: 2-3. Een paar dagen later werd er met dezelfde cijfers nog maar net gewonnen van het Japanse Urawa Red Diamonds.

Half time: 0-0. Dortmund with a good first half… you can see Bosz’s idea slowly coming to live. Need more creative spark upfront, still.

— Stefan Buczko (@StefanBuczko) 28 juli 2017

Net niet...

Op de International Champions Cup versloeg BVB vervolgens AC Milan met 3-1, maar op 22 juli speelde het 'slechts' net aan gelijk 2e Bundesliga-club VfL Bochum: 2-2. Vrijdagavond ging het in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Espanyol dus opnieuw mis.

Volle sterkte

Bosz stuurde met onder anderen Mario Götze, Pierre-Emerick Aubameyang en Ousmane Dembélé een sterk elftal het veld in voor de confrontatie met de nummer 8 van de La Liga en de Duitsers begon dan ook voortvarend. De ploeg van Bosz kreeg de bal er echter niet in en een kwartier voor tijd sloegen de Spanjaarden toe: Pablo Piatti verschalkte doelman Roman Bürki.

Verbetering

Komende dinsdag krijgt de Bundesliga-club tegen Atalanta Bergamo de mogelijkheid op revanche. Op 5 augustus wacht het 1e officiële duel van het nieuwe voetbalseizoen. Bayern München is dan de opponent in de strijd om de Duitse Super Cup.