Bosz' Leverkusen gaat hard onderuit en verliest dure punten aan concurrent Hoffenheim

BSR Agency

admin • 23:36, 29-03-2019 / Laatste Update: 17:48, 12-12-2023

Oei! Peter Bosz is vanavond keihard onderuit gegaan met zijn club Bayer Leverkusen. De uitwedstrijd bij Hoffenheim, directe concurrent voor Europees voetbal, werd met maar liefst 4-1 verloren!

Hoffenheim, waar Alfred Schreuder volgend seizoen de leiding heeft, stond al na 10 minuten op 1-0 door een goal van de Algerijnse aanvaller Ishak Belfodil. Kevin Volland deed de Leverkusen-hoop weer opleven door 7 minuten later al de gelijkmaker te benutten, maar in de 2e helft ging het bergafwaarts voor Bosz' mannen.

In de 51ste minuut was het een eigen goal van Sven Bender die de 2-1 op het bord zette en 10 minuten later werd Belfodil de held door zijn 2e te maken. In de 79ste minuut was Belfodil heel dichtbij een hattrick, maar een centimeter voor de doellijn zorgde collega-spits Andrej Kramaric met een laatste tikje voor de 4-1.

Hoffenheim hijgt!

Door de nederlaag blijft Bayer Leverkusen 7e met 42 punten, Hoffenheim hijgt in de nek en staat nu 8e met 1 punt minder. Nummer 6 VfL Wolfsburg, dat ook 42 punten heeft, gaat zaterdag op bezoek bij Borussia Dortmund.