Brazilië neemt dankzij Gabriel Jesus revanche op Duitsland

admin • 00:58, 28-03-2018 / Laatste Update: 04:48, 05-01-2024

Brazilië heeft met het oog op het wereldkampioenschap vertrouwen opgedaan. In het Olympisch Stadion van Berlijn wonnen ze met 1-0 van regerend wereldkampioen Duitsland. Voor Brazilië was het, na de zege van 3-0 bij Rusland, de 2de overwinning binnen een week.

De overwinning had voor Brazilië wat meer waarde dan een zege in een andere oefenwedstrijd. Tijdens het WK van 2014 in eigen land gingen de Brazilianen in de halve eindstrijd met liefst 7-1 onderuit tegen de Duitsers.

Duitsland probeerde na rust een thuisnederlaag te voorkomen, maar Brazilië gaf de voorsprong niet meer weg. Brazilië liet zelf na het 2de doelpunt te maken.

De enige treffer kwam op naam van Gabriel Jesus. De jonge aanvaller van Manchester City kopte de bal in de 37e minuut, op aangeven van Willian, in het doel. Kevin Trapp maakte daarbij geen goede indruk. De doelman van Paris Saint-Germain werkte de bal met zijn vuisten over de doellijn. De keeper mocht tegen de Brazilianen meedoen omdat doelman Marc-André ter Stegen van FC Barcelona rust kreeg.